Menu
Vege Roll z boczniakiem
Chrupiący boczniak w panierce panko ze świeżymi warzywami, tykwą, pestkami słonecznika i serkiem.Kurczak Sweet Chilli
Kurczak marynowany w zalewie z sosu sweet chili i limonki, zapiekany w panko, z kolendrą , porem, sezamem, ogórkiem, rzepą, majonezem i sałatą.Sałatka surimi z krewetką
Rolka z przepyszną sałatką z krewetek i kraba, z kawiorem tobiko, majonezem, avocado, ogórkiem, rzepą i sałatą.Tatar z łososia
Pikantny tatar z łososia z dodatkiem japońskich przypraw, pora i sezamu, zawinięty w sałatę i puszysty ryż.Pieczony łosoś z liczi
Łosoś pieczony w sosie teriyaki z owocami liczi, sałatą i serkiem philadelphia.Ebi Roll
Krewetki Black Tiger smażone na maśle czosnkowym z porem, ogórkiem, rzepą, majonezem i kawiorem tobiko.Black Mak Roll
Nasz specjał: surowy łosoś marynowany w ciemnym sosie sojowym z czarnym ryżem z sosem z kałamarnicy, z tykwą, porem, ogórkiem, sałatą i białym serkiem.Black & White Roll
Łosoś marynowany w ciemnym sosie sojowym, zapiekany w panko z porem, ogórkiem , rzepą, majonezem i sałatą.Lokale
Roll & Go
CH Leclerc
ul. Jutrzenki 156
02-231 Warszawa
czynny: poniedziałek -
sobota
Roll & Go
King Cross Praga
ul. Jubilerska 1/3
04-190 Warszawa
czynny: poniedziałek -
niedziela (handlowa)
Roll & Go
Ferio Wawer
ul. Szpotańskiego 4
04-760 Warszawa Wawer
czynny: poniedziałek -
niedziela (handlowa)
Roll & Go
Wola Park
ul.Górczewska 124
01-460 Warszawa
czynny: poniedziałek -
niedziela (handlowa)
Roll & Go
Biurowiec West Station II
al. Jerozolimskie 142B
00-401 Warszawa
czynny: poniedziałek -
piątek
O nas
Sushi Hand Roll - nowoczesna forma tradycyjnych smaków
Czy wiesz, że?
1. Tradycyjne japońskie sushi, w formie znanej nam obecnie powstało w epoce Edo
czyli w połowie XIX w. w Japonii.
2. Formy sushi zamknięte czy tez opakowane, nazywają się Kansai i wywodzą się z Osaki.
3. Formy sushi ulegały ciągłej ewolucji, nie tylko w Japonii ale także w krajach gdzie istniała duża populacja japońska i gdzie sushi stało się bardzo popularne.
4. Australia jest krajem gdzie niezwykle popularne stały się formy rolek tzw. Handroll, które ewoluowały z Temakizushi (wrapów jedzonych w całości). Obecnie bary z Handrollami są tak popularne, że rolki są uważane za australijskie danie narodowe!
5. Handroll’i nie kroimy ale jemy w całości, maczając w sosach. Dlatego nasze rolki mają specjalną recepturę: są robione z najbardziej delikatnych, miękkich nori oraz ryżu o lekkiej, napowietrzonej strukturze. W odróżnieniu od tradycyjnych rolek sushi, pokrojone rozpadłyby się!
6. Wszystkie nasze produkty są świeże, robione tuż przed sprzedażą. Codziennie mamy
kilka dostaw prosto z kuchni naszego sushimastera.

© 2019 by Roll&Go.