Menu

Vege Roll z boczniakiem
Chrupiący boczniak w panierce panko ze świeżymi warzywami, tykwą, pestkami słonecznika i serkiem.
Kurczak Sweet Chilli
Kurczak marynowany w zalewie z sosu sweet chili i limonki, zapiekany w panko, z kolendrą , porem, sezamem, ogórkiem, rzepą, majonezem i sałatą.
Sałatka surimi z krewetką
Rolka z przepyszną sałatką z krewetek i kraba, z kawiorem tobiko, majonezem, avocado, ogórkiem, rzepą i sałatą.
Philadelphia Roll
Klasyka smaku: świeży łosoś z białym serkiem, avocado i sałatą.
Tatar z łososia
Pikantny tatar z łososia z dodatkiem japońskich przypraw, pora i sezamu, zawinięty w sałatę i puszysty ryż.
Pieczony łosoś z liczi
Łosoś pieczony w sosie teriyaki z owocami liczi, sałatą i serkiem philadelphia.
Ebi Roll
Krewetki Black Tiger smażone na maśle czosnkowym z porem, ogórkiem, rzepą, majonezem i kawiorem tobiko.
NOWOŚĆ! California Ebi
Krewetki Black Tiger zapieczone w panko, ogórek, por, rzepa, sałata, majonez.
Black Mak Roll
Nasz specjał: surowy łosoś marynowany w ciemnym sosie sojowym z czarnym ryżem z sosem z kałamarnicy, z tykwą, porem, ogórkiem, sałatą i białym serkiem.
Black & White Roll
Łosoś marynowany w ciemnym sosie sojowym, zapiekany w panko z porem, ogórkiem , rzepą, majonezem i sałatą.
wegorz-Unagi%2520Kabayaki_edited_edited.
Pieczony węgorz słodkowodny, grzyby shitake, ogórek, serek, sezam, sałata.
Zupa Tom Yum
Kwaśno pikantna zupa tajska z trawą cytrynową, liśćmi limonki kaffir i galangalem. Podawana z ryżem i kolendrą.
Show More
 

Lokale

Roll & Go
CH Leclerc

ul. Jutrzenki 156 

02-231 Warszawa

czynny: poniedziałek -

     sobota

Roll & Go
King Cross Praga

ul. Jubilerska 1/3

04-190 Warszawa 

czynny: poniedziałek -

     niedziela (handlowa)

Roll & Go
Ferio Wawer

ul. Szpotańskiego 4

04-760 Warszawa Wawer

czynny: poniedziałek -

     niedziela (handlowa)

Roll & Go
Wola Park

ul.Górczewska 124

 01-460 Warszawa

czynny: poniedziałek -

     niedziela (handlowa)

Roll & Go
Biurowiec West Station II

al. Jerozolimskie 142B 

00-401 Warszawa

czynny: poniedziałek -

     piątek

 

O nas

Sushi Hand Roll - nowoczesna forma tradycyjnych smaków 

Czy wiesz, że?
1. Tradycyjne japońskie sushi, w formie znanej nam obecnie powstało w epoce Edo
czyli w połowie XIX w. w Japonii.

2. Formy sushi zamknięte czy tez opakowane, nazywają się Kansai i wywodzą się z Osaki.

3. Formy sushi ulegały ciągłej ewolucji, nie tylko w Japonii ale także w krajach gdzie istniała duża populacja japońska i gdzie sushi stało się bardzo popularne.

4. Australia jest krajem gdzie niezwykle popularne stały się formy rolek tzw. Handroll, które ewoluowały z Temakizushi (wrapów jedzonych w całości). Obecnie bary z Handrollami są tak popularne, że rolki są uważane za australijskie danie narodowe!

5. Handroll’i nie kroimy ale jemy w całości, maczając w sosach. Dlatego nasze rolki mają specjalną recepturę: są robione z najbardziej delikatnych, miękkich nori oraz ryżu o lekkiej, napowietrzonej strukturze. W odróżnieniu od tradycyjnych rolek sushi, pokrojone rozpadłyby się!

6. Wszystkie nasze produkty są świeże, robione tuż przed sprzedażą. Codziennie mamy
kilka dostaw prosto z kuchni naszego sushimastera.

 
  • Facebook Social Icon

© 2019 by Roll&Go. 

Vege Roll z boczniakiem

Chrupiący boczniak w panierce panko ze świeżymi warzywami, tykwą, pestkami słonecznika i serkiem.